نرگس

روزنوشتها و دیدگاههای یک ایرانی ساکن آمریکا پیرامون زندگی و عشق

نرگس

روزنوشتها و دیدگاههای یک ایرانی ساکن آمریکا پیرامون زندگی و عشق

سالات

سلام به همه دوستای خوب،

جریان از این قراره که مدتی نرگس و من به فکر افتادیم که اندکی هم که شده به فکر سلامتیمون باشیم. ورزش که یه طرف و از طرف دیگه خورد و خوراک. مخصوصا تو این مملکت که همه چی یه جورایی مصنوعیه. پرتقال میخری روش نوشته "رنگ اضافه شده"، ماهی آزاد میخری روش همینو نوشته. زرد آلو میخری طعم چوب پنبه میده. آب میخری روی نوشته "بدون چربی!!!". تازه اینهایی که گفتم مثلا مواد سالم برای خوردنه، خدا بداد برسه وقتی پای مک دونالد و برگر کینگ وسط بیاد. یادمه بچه که بودم وقتی مامانم سبزی ها رو خورد میکرد و روی میز پهن میکرد تا خشک بشن، خونه پر میشد از عطر سبزیهای مختلف. اینجا اینور آشپزخونه سبزی خورد میکنی بوش تا اونور آشپزخونه نمیره. دیگه خودتون ببینین آشپزخونه ما چقدر بزرگه!!!

یادمه مهمونی میرفتیم و بچه ها موقع رفتن نفری یکی دو تا خیار قلمی مینداختن جیبشون که یه وقت اگه پیاز یا سیر خوردن و مامورین محترم نیروی انتظامی جلوشونو گرفتن یه وقت بوی سیر و پیازشون مامورین رو اذیت نکنه. اینجا خیاراش طعم کدو هم نمیده. یه بار این میوه فروشی بقل خونمون نمیدونم از کجا خیار قلمی آورد. جالبه که روش هم نوشته بود Persian Cucumber . خودم که چند کیلو خریدم و از الف تا ی تو تلفنم به همه زنگ زدم و خبر دادم ملت چه غافل نشسته اید که خیار قلمی در بازار فراوان است. حتی به نرگس گفتم بیا خیارشور بذاریم که البته نذاشتیم. البته همون یه بار بود و دیگه خبری از خیار قلمی نشد.

برگردیم سر اصل مطلب. چند هفته ای هست که نرگس و من سالاد با مواد و سسهای مختلف رو داریم امتحان میکنیم. تصویری که در زیر میبینید مدل 2008 هست که تازه ببازار اومده.

 

مواد:

- کاهو: بقول اینجایی ها Romain
- گوجه فرنگی: به مقدار کم چون نرگس دوست نداره
- خیار: اگه تو آمریکا هستین حتما Pickle بخرید نه Cucumber
- پیاز
- براکلی
- لبوی ترشی شده. البته میگم ترشی تعجب نکنید. اینجا ترشیهاشون همچینم ترش نیست.
- فلفل دلمه ای: اینجا یه چیزی دارن بهش میگن Roasted Red Pepper . خیلی خوشمزه است.

بعدشم بهش نمک، فلفل، روغن زیتون، و سرکه بالزامیک اضافه کنید. البته من همیشه اول سه تای اولی رو اضافه میکنم و میزارم 5 دقیقه بمونه و بعدش سرکه رو اضافه میکنم.

از معدود چیزهایی که تو آمریکا بهتر از ایرانه بلاله. بلالاشون اینقدر شیرینه که انگار توش شکر ریختن. در ضمن خیلی هم نرم هستند و برای خوردنشون فک آدم درد نمیگیره. ما هم خیلی شبها بلال آب پز میخوریم، روش یه کم کره گیاهی میمالیم و کمی هم نمک. هم سالمه، هم خوشمزه، هم ارزون. اینهم تصویر هنری از بلال

البته تصویر اشتباهی هنری شد. دوربینو گرفتم بالای قابلمه در حالیکه داشت میجوشید و بخار زد تو لنز دوربین. جای شکرش باقیه که دوربینم هنوز کار میکنه.  تصویر اصلی اینه که در زیر میبینید.

البته اینو بگم که وقتی ما شام رو از خورش قیمه و قورمه سبزی به سالاد تغییر دادیم، یکی دو شب اول خیلی دلمون ضعف میرفت ولی به مرور زمان بهتر شد. الان میبینم که اینجوری آدم چقدر راحتتر میخوابه. بیخود نیست میگن صبحانه رو با دوستت بخور، نهار رو تنها بخور، و شام خودتو بده دشمنت بخوره.

در ضمن این آخر هفته برنامه شوره. گل کلم، هویج، کرفس و سایر مواد لازم برای درست کردن شور به میزان کافی. راستی دو تا سئوال:

1- جایی تو اینترنت سراغ دارید که طرز تهیه شور رو نوشته باشه؟ اینجوری دیگه بین علما اختلاف نمیفته و من و نرگس با صلح و سازش شور درست میکنیم.

2- این سئوال مخصوص اونایی هست که در امریکا زندگی میکنند. جایی میشناسید که Sour Ground Apple   بفروشند. منظورم همون سیب زمینی ترشیه.

در ضمن اگر سرتون برای کلنجار رفتن با سئوالات هوش درد میکنه به وبلاگی که جدیدا راه اندازی کردم سری بزنید.

http://qa.blogsky.com

موفق باشید

-امیر کاشانی

نظرات 21 + ارسال نظر
فیروزه چهارشنبه 2 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 12:11 ب.ظ

سلام...فکر خوبیه...سلامتی خیلی مهمه.از خدا جون میخوام که همیشه سالم باشید...

Masoud چهارشنبه 2 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 01:49 ب.ظ

http://iranianuk.com/list.php?list=34&page=1 to in site kheili az ghazahaie iranio tozih dade chnta moraba o torshie kalamo chanta chize dige didam shayad be dardet bokhore refigh...

بردیا چهارشنبه 2 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 02:00 ب.ظ http://lovesetup.blogfa.com

فکر نکنم بتونم این رو درست کنم. زنگ بزنم سر کوجه چیزبرگر سفارش بدم!!!

مزاح بود.
داشتم ازاین ورا رد می شدم گفتم عرض ادبی کرده باشم.
موفق باشد. راستی دعوتید.
بدرود.

fateme چهارشنبه 2 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 05:28 ب.ظ

salam,

jalebe, mesle ma!!! albate jaleb nist, in neshoon az negaranihaye mahayi ke inja darim zendegi mikonim neshon mide, ke ba harchi bishtar fahmidan raje be mavade ghazayiye inja, mifahmim ke che zararayi dare be badanemon tadriji vared mishe. kafiye yek bar mazeye shire mamoli ke mikharid ro ba shirhaye organic moghayese konid. hala az walmarto in jor maghazehaye junk foroshi ke begzarim behtare. vagean mano bebakhshid vali bayad ebgam in vaz eftezahe.

va amma shoor, dar chand site ashpazi ke man mishnasam ke behtarineshon ashpazonline.com hast, shoor peida nakardam magar dar jjtvn.ir (ghemate ashpazish:

http://jjtvn.ir/fehrest_gooneh.aspx?samaneh_id=28

taghriban mesle dastoori hast ke man az madaram, madaram az khaleye bozorgam, khaleye bozorgam az mamanesh va... yad gereftim. ye meghdar tafavot dare va gonge shayad. be har sorat in adresesh:

http://jjtvn.ir/display_full.aspx?data_id=1399

dastore kjhodamam midam ta age dost dashtid estefade konid:

nokteye mohem:

ghable mah ramezon man 2 ta shishe shoor gozashtam ke yekisho hey baz kardam va behesh nakhonak zadam (choon ashesghe torshijatam) va yeki digash baste mond ta mah ramezon omado raft. yani bishtare yek mah daresh baste mond. avvali moteasefane kheily jaleb nashod, shod mesle shoraye inja ke mazze ab mide vali dovvomi ke baste mond, deleton nakhad, aliiii shod... pas vagean dare shoro bayad baste negah darid.

hamchenin:

to jaye tarik ya mostaghim zire nore aftab nabshe ta dorost beshe, abdesh ke daresho baz kardid baraye nooshe jun kardan, to yakhchal azash negahdary konid.

in dastory hast ke man daram:

gole kalam + kalame sefid (ke baraye kalam polo estefade mishe) + khiyar + kami havij va sib zamini ... in mavad ro mishorim be andazehaye delkhah tike tike mikonim va mizarim kmelan khoshk beshan (24 hours) ya har cheghadr ke abeshon kamelan bere, chera? nemidonam eano az madar bozorgam bayad miporsidam ke khob moteasefane... khoda raftegane shoma ram biyamorze. badesh yek shisheye dahan goshad ro bar midarid yek laye shivid va kami sire halghe shode (dar sorate tamayol) dar kafe shishe mirizid, bad az hameye mavadi ke darid (makhlot shode) yek laye roye shividha migozarid va hamintor edame midid yani yek laye shivid va sir ye laye az mavadeton mirizid ta shishe pore por she, nokte: harchi in laye nazok bashe behatare, masalan to ye shishe ke ye vajab ghadeshe hade aghal 4 -5 laye shivid bashe, pas mavadetono khoshgel bechinid kami az har kodom dar har laye. bad ke shishe por shod kami ba dasteton feshar bedid ta mavad khob ja biyoftan va baz shisharo por konid va dar akhar layeye shivid begozarid. tavajoh: shivid kheily shoor ro khoshmazze mikone va be dafeat sabet shode ke behtarin sabziye shor hast, agar dost darid kami ham na'naye khoshk berizid. az abe sard ya joosh mishe estefade kard , faghat abe sard kami sorate (spped) dorost shodane shoor ro payin miyare pas behtare az abe joosh estefade beshe. ab va namak ro ham toye shishe mirizid ta kamel roye mavad ro begire va dar akhar halfe peimane serke ezafe mikonid. bazam nokte: man ba namakhaye inja babate har 2 livan yek ghashogh namak rikhtam albate ye kami shak daram az mamanam farda miporsam age joz in bod baraton minevisam,(nokteye enherafi: khoda biyamorze in skype ro ke darim rozy yeki do saat rayegan ba iran sohbat mikonim) va baraye serke ham serkehaye sibe inja ro pishnehad mikonam chon khoshmaze tar az serkehaye dige hast, albate age ghablan az har 2 estefade kardid va serkeye digeyi ro dost darid ke khob :) aliye.... sepas dare shisha ro mibandid va vaghean joloye khodetono negah midarid ke dare shooretono ta yek mah ta 40 roz baz nakonid. shor ro dar jayi az ashpazkhone bezarid, masalan roye sange cabinet ashpazkhone.( bazam enherafi: che khosh khiyal, sange ashpazkhone, :)) manzoram hamon pelastike sang namaye roye cabinet ashpazkhone hast)dar morede chashnihash mesle sir va felfel vagean be zaegheye fard bar migarde. man asheghe felfelam ye alam jalapeno rikhtam, vali az sir motenaferram pas faghat 1 habe rikhtam, pas har jor ke bishtar dost darid. aghar khastid felfel tond berizid hamon labelaye mavad va shivid bezarid. dar akhar ham kami shisha ro tekon bedid ta ab namak va mavad jaye khodeshon ro baz konan. tavajoh: sare shishe khali namone ke kheily hava dashte bashe.

haghighatesh karafso, felfel dolme ya kheily chiza ke ezafe mikonan dige badeha be shoor ezafe shode. bazam be meile shakhs barmigarde. in shoore taghriban sonnati hast. estefade az felfelhaye rangi (tondesh na felfel dolme rangi) shooreton ro ghashang mikone. mishe ghermez sefid sabr. kalam ro agar sefid berizid behtare chon ghermesh hameye mavadetono ghermeze yek dast mikone va khoshgel nemishe, dar mazzasham farghi nadare.

nooshe jun :) ba abgooshte roze jome michasbe ;)

soale akhareton, nemidonam kojaye amrika hastid va che maghazahayi dar dastreseton hast, man dar maryland (montgomary county) az ye maghazeyi sabzijat mikharidam ke behesh migoftim koreian. maghazehash zanjirey hast va ghebele shenakht mesle giant ya safeway. rastesh alan esme aslish yadam rafte vali choon male coreiha bod beine irani ha marof bood be koreian.

vali alan dar NY az wegmans injor chiza ro mikharam, wegmans koli ghazahaye international ham dare.

food market dar state khodetono google konid ta shayad maghazehaye khob be dast biyarid.bebakhshid nemitonam kheily komak konam.

waaay che tolani!

یارخوش جمعه 4 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 08:08 ق.ظ http://yarekhosh.blogfa.com

به همه لبخند بزن ولی با 1 نفر بخند
همه رو دوست داشته باش ولی به 1 نفر عشق بورز
توی قلب همه باش اما قلبت مال 1 نفر باشه ...

رویا جمعه 4 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 07:56 ب.ظ http://ahoyekheyal.persianblog.ir

سلام .داشتم مثل همیشه سری به وبلاگ و مطالب جالبتون میزدم دیدم طرز تهیه شور رو خواسته بودین .اینجا طرز تهیه انواع ترشی و غذا و شور رو هم گفته.درست کنین و نوش جانتون.
http://ashpazkocholo.blogfa.com

فـَرا شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 12:08 ق.ظ

فکر نمی کنم ؛ شور ؛ جزو تغذیه های سالم باشه ...

فـَرا شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 12:11 ق.ظ

توی ایران چندین ساله یه چیزی مـُد شد به نام ؛ ذرت مکزیکی ؛ که تقریباً همه جا می فروشند ... طرز تهیه اش هم مثل همین ذرت شماست منتها فقط سسی که توش می ریزن یه کم فرق داره ... مارگارین ، نمک ، فلفل ، آبلیمو و سس مایونز رُ قاطی میکنن و ذرتها رُ‌ که معمولاً دونه شده است توش میریزن و مخلوط می کنن ... خیلی طعمش خوبه اما فقط گاهی چون سس مایونز چاق کننده است ...

فــَرا شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 12:13 ق.ظ

کلم قرمز هم بخار پز کنید بعد کمی بهش سرکه و نمک بزنید یعنی آخرای بخارپز شدن ، هم خیلی خوب میشه

آلیس شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 03:17 ق.ظ http://www.littlemermaid.blogfa.com

سلام خوبید؟؟!!
سالاد جالبی بود..
میخواین من از مامانم بپرسم چطوری شور درست میکنن؟؟!!
اخی تازه مامانم همین چندوقت پیش ترشی درست کرد.. فکر کنم شور هم درست کرد..
اگر دوست دارید بگید...

راستی شما که وقت ندارید به من سر بزنید.. ولی من هر روز به شما سر میزنم..
این هم یک نوعشه..
امیدوارم ناراحت نشید...

فعلا

نسرین شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 05:59 ق.ظ http://www.iranianrainbow.persianblog.ir/

سلام
مدتیهبا وبلاگتونآشنا شدم.
مطالبمتنوع وجالبی دارید .
امیدوارم همیشه شاد باشید

نرگس شنبه 5 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 01:30 ب.ظ http://ragbar.blogfa.com

مرسی امیر عزیز از هم دلیتون با من و ارس.
سلیقه نرگس شما به من شبیهه،منم گوجه رو همیشه میذارم کنار.
خیلی هم این سالاته(!) اشتها برانگیزه...یام یام!

[ بدون نام ] یکشنبه 6 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 08:16 ق.ظ

http://www.ksabz.net/article.asp?AID=3235

مریم دوشنبه 7 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 12:02 ق.ظ http://www.salyskys.persianblog.ir

سلام
افرین این فکر خیلی خوبی
من و همسرم تصمیم گرفتیم که شبا شام خیلی کم بخوریم
البته ما بد هیکل نیستم فقط نمی خوایم بشیم)
همیشه سالم و سبز باشید

ارس دوشنبه 7 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 03:31 ق.ظ

امیر جان
ممنونم بابت متنی که نوشتی
امیدوارم همیشه در کنار هم خوش و خرم باشید
و زندگی به کام باشد

فــَرا سه‌شنبه 8 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 04:22 ق.ظ

این چیزی که این وسط گذاشتین فکر میکنم خیلی خوشمزه است ...

فـَرا سه‌شنبه 8 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 04:23 ق.ظ

نه اینکه این قالبتون بد باشه ها ... ولی قالب قبلیتون رُ چرا دوباره نمیذارین ... خیلی بهتر بود

fateme سه‌شنبه 8 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 08:24 ق.ظ

che khabar az shoor?

دنیا چهارشنبه 9 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 09:14 ق.ظ http://tajekhorshid.persianblog.ir

سلام.
جالب بود.
امیدوارم همیشه شاد و سالم بمونید.


eat like a peasant, feel like a king

ندا چهارشنبه 9 آبان‌ماه سال 1386 ساعت 09:37 ق.ظ http://ghazalism.blogfa.com

سلام
هیچ فکر نمیکردم یه بار دیگه مسیرم اینطرفها بیافته!! بار اول هم مثل اینبار اتفاقی رسیدم اینجا ولی اینبار کلی ذوق کردم اینو جدی میگم . اولین بار تمام داستان عاشقانه ی وبلاگتون رو خوندم تمام وکمال ... حالا بعد تقریبا فکر کنم یک سال بازم اومدم و خوشحالم . این بار منم وبلاگ دارم خوشحال میشم به من هم سر بزنید . و اگر هم به من افتخار تبادل لینک بدید خیلی بیشتر خوشحال خواهم شد.

موچول سه‌شنبه 9 بهمن‌ماه سال 1386 ساعت 02:24 ق.ظ

http://www.ashpazonline.com/cook_list.php?type=9

اینم سایت آشپزی واسه ترشی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد